THES Sport – La Louvière 0-1

De eerste wedstrijd van de terugronde was er een tegen de best voetballende ploeg uit onze reeks. Voor Arno Valkenaers was het de terugkeer naar het oude vertrouwde nest. De 23-jarige doelman speelde 70 wedtrijden in het shirt van Thes. Ook voor coach Lauryssen was het een speciale wedstrijd. Hij zat voor de eerste keer in de Looise dug-out. Jeunen kwam in de ploeg ten koste van de geblesseerde Van den Broeck.

Thes begon aanvallend aan de wedstrijd. De eerste hoekschop was daarom ook voor de thuisploeg. Het was Vanaken die net over kopte. De eerste bal tussen de palen kwam van La Louvière, maar doelman Boets had er geen problemen mee. Daarna was het terug de beurt aan Thes. Een voorzet van Naqqadi die door Symons net naast werd gedevieerd.

Nadien namen de bezoekers het commando over. De looienaars hielden de boel achterin goed dicht. Thes voetbalde af en toe zeer goed mee. Dat resulteerde in twee hoekschoppen. Het was Naqqadi die een gesel was voor de verdediging van de bezoekers. In de eerste helft werd er nog niet gescoord. Aan de rust stond het 0-0.

In de tweede helft trok La Louvière het laken naar zich toe. Doelman Boets hield met een knappe tussenkomst zijn ploeg in leven. Dankzij een goed georganiseerde Looise verdediging stond het na een uur voetballen nog steeds 0-0. Toen kregen we terugkeer van de broers Vermijl op het veld. Thes kwam opnieuw beter in de wedstrijd.

Toch scoorde de bezoekers in het slot van de wedstrijd. Een kleine 80 minuten hebben de Looienaars kunnen standhouden. Naqqadi krulde nadien een schot prima in de verste hoek. Jammer genoeg had ook de doelman van La Louvière dat gezien. Thes bleef zoeken naar de gelijkmaker. Symons werd in het strafschopgebied letterlijk en figuurlijk van zijn sokken gelopen. Toch was dat blijkbaar niet voldoende om de bal op de stip te leggen.

In de laatste minuten was het nog Vanaken die net naast kopte. Thes kon niet meer scoren en verloor daardoor de wedstrijd met het kleinste verschil. Toch hebben we heel veel positieve dingen gezien. Als elke wedstrijd zo gespeeld wordt, gaan we nog een heel mooi seizoen tegemoet. Nu woensdag volgt alweer een nieuwe wedstrijd. Dan trekken we naar Winkel Sport om een inhaalwedstrijd af te werken. De aftrap staat gepland om 20:00 uur.