THES SPORT – SP. CHARLEROI B: 2-2

Het eerste gevaar noteren we in minuut 15. De jonkies van Charleroi scoren, maar het doelpunt werd teruggefloten wegens buitenspel. De Looienaars waren meteen gewaarschuwd.

Halverwege de eerste helft was er Troonbeeckx met het antwoord. De 21-jarige middenvelder bracht Thes op voorsprong. Een dikke minuut later probeerde ook Glodi Mbayo te scoren. Hij lobte een verre bal over het doel. Jammer genoeg ging die naast.

In een eerste helft met bijzonder weinig kansen, krijgen we wel veel doelpunten te zien. Na een half uur voetballen, maakte Charleroi U23 de gelijkmaker. De Looise defensie zag er bij die fase niet al te best uit. Charleroi profiteerde daar optimaal van en het stond 1-1 na een half uur.

Ook Thes deed er voor rust nog een doelpuntje bij. Ponet kreeg opnieuw het vertrouwen van coach Witters en hij bedankte met een doelpunt. Op een hoekschop bleef de bal iets te lang in het strafschopgebied van Charleroi U23 hangen en Ponet legde de bal naast de doelman. Thes ging rusten met een 2-1 voorsprong.

In de tweede helft ging het spel heel goed op en neer. Wel waren er meer slordigheden langs beide kanten. Charleroi U23 kwam voor een tweede keer langszij. Een aanvaller van de bezoekers vertrok als een speer op zijn flank en liet iedereen het nakijken. Hij werkte goed af en het stond 2-2.

Heel lang lijkt het af te stevenen op een gelijkspel. Die score blijft ook op het bord staan, maar het kon er voor Thes ook helemaal anders uitgezien hebben. In minuut 90 was Naqqadi nog heel kort bij een doelpunt. Hij kopte een voorzet rakelings naast doel.

En zo blijft Thes opnieuw achter zonder een driepunter. Zaterdag speelt het opnieuw een thuiswedstrijd. Deze keer tegen Visé. Die aftrap zal gegeven worden omstreeks 20:30 uur.