URSL Visé – THES Sport: 2-0

De eerste wedstrijd van de drukke maand maart was een verplaatsing naar Visé. We zagen niet veel veranderingen in de opstelling. Symons verving de geschorste Vanhaeren en de andere tien namen waren dezelfde. De thuiswedstrijd tegen URSL Visé werd met 2-1 gewonnen door de Looienaars.

In de eerste helft gebeurde er langs beide kanten bijzonder weinig. Thes is met Jeunen een keer gevaarlijk en ook aan de overkant steken ze hun neus een keer aan het venster. Uit beide acties komt geen doelpunt verder. Veel middenveldspel en weinig kansen zagen we in de eerste 45 minuten. Toch wist de thuisploeg een van de weinige kansen te verzilveren. Aan de rust stond het 1-0.

In de tweede helft nam Thes de wedstrijd meer in handen. L Vermijl bracht op sublieme wijze Jeunen alleen voor doel. De doelman had een goede redding in huis om een doelpunt te vermijden. Even later dwong Thes een hoekschop af. Voca en Mele vonden mekaar goed en die laaste vond met een voorzet het hoofd van kapitein Hulsmans. De verdediging van de thuisploeg kwam goed tussen en maakte er dus een hoekschop van.

L Vermijl ontbond daarna zijn duivels en gebruikte goed zijn snelheid. Daardoor werd hij foutief afgestop door een speler van URSL Visé die zijn tweede gele kaart van de middag kreeg. Ze moesten nog een tiental minuten met een man minder de wedstrijd uitspelen. Thes drong meer en meer aan, maar het was aan de overkant waar het doelpunt viel. Nadien werd er niet meer gescoord en zo bleef de 2-0 op het bord staan.

Thes heeft dit weekend een thuiswedstrijd voor de boeg. De voorbije twee thuiswedstrijd werden beide winnend afgesloten. Zaterdag kijken we tegen KSK Heist ex-trainer Maxime Annys in de ogen. Aftrap in Tessenderlo om 19:30 uur.