THES SPORT – MANDEL UNITED: 6-0

De Looienaars eiste meteen het balbezit op. Na 10 minuten voetballen was het al onmiddellijk raak. Bertaccini opende de score en het stond verdiend 1-0. We doen er dubbel zoveel minuten bij en ook de score werd verdubbeld. Het was alweer Bertaccini die raak schoot en hij had er duidelijk zin in.

De bezoekers prikte één keer tegen in de eerste helft met een bal op de lat. Thes was hongerig en ging op zoek naar meer. Bertaccini was goed voor een hattrick, daar had hij slechts 38 minuten voor nodig. Thes ging rusten met een ruime 3-0 voorsprong.

Ook in de tweede helft was het al Thes wat de klok sloeg. Dat werd al snel beloond door een vierde doelpunt. Deze keer was het de beurt aan Voca die de doelman geen kans gaf. Dat dit niet de eindstand zou worden, was al snel duidelijk. Jammer genoeg gingen de pogingen van L Vermijl, Swinnen en Kerckhofs niet binnen.

Voor zoiets heeft Thes een echte specialist in huis die er al drie gemaakt had. Hij liet zich alweer opmerken met een doelpunt. Een afvallende bal op hoekschop werd door Bertaccini langs de doelman getrapt.

Ook in de tweede helft staken de bezoekers hun neus één keer aan het venster. Doelman Valkenaers moest goed tussenkomen. We naderen stilaan het einde van de wedstrijd met een forfaitscore op het bord.

Bertaccini hield maar niet op met scoren want ook een vijfde keer kwam hij op het scorebord. 6-0 was het verdict en 26 doelpunten voor onze topschutter. Het was de avond van Bertaccini. Vijf doelpunten in één wedstrijd, we zien het hem niet snel iemand nadoen.

Dit weekend wordt het naar alle waarschijnlijkheid een pak moeilijker voor Thes. Ze maken op zondag 7 mei de verplaatsing naar Luik. FC Luik scoorde in hun laatste 3 wedstrijden 9 doelpunten. Eigenlijk maar in 2 wedstrijden, want afgelopen weekend kwam het niet verder dan 0-0. De Looise verdediging is alvast gewaarschuwd.