Thes Sport- Cappellen FC: 2-1

De Looienaars begonnen al aan hun vierde oefenwedstrijd van de maand augustus. Van coach Annys kreeg Truyers zijn tweede basisplaats van de voorbereiding. Voor de rest waren het vooral de vertrouwde namen die aan de aftrap verschenen. Mehanovic scoorde in de vorige wedstrijd twee keer en was duidelijk vertrokken.

Na nog geen tien minuten was de Bosnische aanvaller opnieuw trefzeker. Thes was dominant en ging duidelijk voor de overwinning. Op diezelfde Mehanovic werd ook een penaltyfout begaan. De scheidsrechter hield zijn been stijf en floot geen strafschop. Aan de overkant ging een vrije trap van de bezoekers binnen. Tijdens de rust stond het 1-1.

In de tweede helft was het opnieuw Thes dat baas was in eigen huis. Met enkele kansen tot gevolg. De 2-1 hing in de lucht. Een goed ingevallen Jeunen beloonde zichzelf en Thes met een doelpunt. Aan de overkant was Herbots goed bij de pinken om enkele keren de 2-2 te vermijden.

En zo kunnen de Looienaars met een goed gevoel naar de eerste wedstrijd met inzet. Er viel niemand geblesseerd uit dus coach Annys kan op dezelfde kern rekenen. Voor Coeckelbergs en Van Den Broeck komt de wedstrijd nog te vroeg.

Zondag speelt Thes zijn eerste bekerwedstrijd. Ze gaan op bezoek bij R Entente Acren Lessines. Ook op zondag vindt onze familiedag in Tessenderlo plaats. Met Achel VV en Esperanza Pelt hebben de Looienaars nog twee oefenwedstrijden af te werken volgende week. Die tegen Achel VV wordt één dag later gespeeld. Omdat de bekerwedstrijd zondag is, spelen de Looienaars thuis tegen Achel VV op woensdag. Aftrap om 20:00 uur. Indien we in de Croky Cup doorstoten, gaat de wedstrijd tegen Esperanza Pelt niet door. In dat weekend volgt dan de volgende ronde.