RUPEL BOOM – THES SPORT: 1-3

Thes had in het openingskwartier het meeste balbezit. Toch was de eerste kans voor de thuisploeg. Hun schot ging maar net naast. De Looienaars waren meteen gewaarschuwd. Een gewaarschuwd man is er twee waard dacht Vanaken. Hij klom bij een hoekschop van Swinnen hoger dan zijn belager en maakte er verdiend 0-1 van.

Enkele minuten later kwam een efficiënt Rupel Boom langszij. Één schot op doel en één doelpunt voor de thuisploeg. Bij Thes lieten ze het niet aan hun hart komen. Ze waren duidelijk de betere ploeg en deden verder op hun elan. Dat werd iets na het half uur beloond. Het begon bij een knappe solo van L Vermijl in en rond het strafschopgebied van de thuisploeg. Hij vond Naqqadi die Thes opnieuw op voorsprong bracht.

Diezelfde twee spelers hadden de 1-3 aan de voet. Naqqadi besloot op de doelman en in de herneming trapte L Vermijl maar net voorlangs. Daarna was het de beurt aan Voca. Zijn schot werd door de doelman in hoekschop verwerkt. Het stond 1-2 tijdens de rust.

De thuisploeg was meteen na de aftrap twee keer gevaarlijk. Niet erg succesvol, maar de toon was meteen gezet in de tweede helft. Na een dik uur voetballen was het Valkenaers die de gelijkmaker tegenhield. Rupel Boom ging duidelijk op zoek naar het volgende doelpunt.

Ondanks goede intenties van de thuisploeg kwam de voorsprong van de Looienaars nooit echt in gevaar. Die werd op het einde van de wedstrijd zelfs nog wat groter. De ingevallen Brugmans staat enkele ogenblikken op het veld, maar meer had hij niet nodig. Op een hoekschop van Voca was het de 21-jarige middenvelder die de boeken dicht deed.

Door de overwinning staat Thes nu steviger op de tiende plek. Het verloor ook maar één van hun laatste zes wedstrijden. Die lijn willen ze nu graag doortrekken thuis tegen de rode lantaarn Mandel United. Zij komen zaterdag op bezoek in Tessenderlo. Aftrap om 19:30 uur.