REA Lessines – THES Sport: 1-3

De eerste wedstrijd met inzet voor de Looienaars. Een bekerwedstrijd met als beloning de volgende ronde. Daarom werd een sterke opstelling het veld opgestuurd door coach Annys. Hij zette Kerckhofs opnieuw op het middenveld en ook Symons kreeg een basisplaats.

De wedstrijd kon voor Thes niet beter beginnen. Na zo’n vijf minuten voetballen was het Mehanovic die net zoals afgelopen woensdag raak trof. Ook de voorzet van Voca was de moeite waard om te vermelden.

Die voorsprong werd na een half uur alweer teniet gedaan. Tegen de gang van het spel in maakte de thuisploeg gelijk. Net voor rust was het opnieuw Thes dat op voorsprong kwam. Ook deze keer was het Voca met een prima voorzet. L Vermijl was de afmaker van dienst. De Looienaars gingen met een verdiende voorsprong de rust in.

REA Lessines was een stevige tegenstander die het Thes knap lastig maakte. Er werden veel duels uitgevochten en het spel ging goed op en neer in de tweede helft. Vanaken kreeg zijn tweede geel en mocht vroegtijdig gaan douchen. De thuisploeg werd gevaarlijker. Toch had doelman Herbots bijzonder weinig werk op te knappen. Een keer moest hij goed tussenkomen bij een schot in de korte hoek.

Bij Thes bleven ze rustig en speelden de wedstrijd volwassen uit. Ze werden op het einde nog beloond met een derde doelpunt. Deze keer was het Naqqadi die de weg naar het doel vond. Deze middag werden de spelers in Tessenderlo verwacht op de familiedag om de kleine spelertjes te verrassen. Een geslaagde dag dus voor de hele Thes-familie.

Woensdag speelt Thes zijn laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding. Dan komt Achel VV op bezoek. Dit weekend volgt ook al de volgende ronde voor de Croky Cup. De Looienaars spelen in Tessenderlo tegen RRC Hamoir.

Bron foto: https://www.lavenir.net/regions/wallonie-picarde/sports/2018/09/29/vous-ne-revez-pas-vous-etes-au-stade-des-camomilles-LTI4YBFUIRB4VGYAIUGK6FFT3Y/

KVV THES SPORT | SPORTLAAN, 3980 TESSENDERLO | INFO@THES-SPORT.BE