La Louvière – Thes Sport: 2-0

Symons kreeg door de afwezigheid van Mehanovic zijn kans in de spits. Ook L Vermijl deed de verplaatsing naar La Louvière niet mee. Voor de rest zagen we de vertrouwde namen aan de aftrap. De Looienaars begonnen goed aan de wedstrijd en kregen meteen twee hoekschoppen.

De thuisploeg was daarna gevaarlijk met een kopbal die maar net naast ging. Ook daarna kregen ze nog enkele kansen, maar geen enkele daarvan werd verzilverd. Thes stak af en toe zijn neus aan het venster. Al was La Louvière wel de betere ploeg. Doelman Herbots vermeed op het half uur een achterstand.

Even later kreeg Thes de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Een perfecte voorzet van Voca ging naar Symons, maar die kopte recht op de doelman. Een gemiste kans voor de Looienaars dat wel het dichtst bij een doelpunt kwam. Op slag van rust voorkwam kapitein Hulsmans dat een speler van La Louvière op doel kon schieten. Het bleef zo 0-0 in de eerste helft.

De eerste kans in de tweede helft was meteen de juiste voor de thuisploeg. Thes voor het eerst op achterstand. Vanaken kwam daarna goed tussen op een counter van La Louvière. Hij verwerkte een voorzet in hoekschop. Na net geen uur voetballen scoorde La Louvière een tweede keer. Hoe slordig ze in de eerste helft waren, zo efficiënt waren ze in de tweede helft. Tweede echte kans en meteen 2-0.

Coach Annys greep in en bracht Bilgin, Truyers en Coeckelbergs op het veld. Vanaken, Kerckhofs en Symons mochten gaan rusten. De invallers kregen nog een half uur om het tij te keren. La Louvière bleef aandringen. Herbots voorkwam met een prima redding een derde doelpunt van de thuisploeg.

De ingevallen Truyers vond met een voorzet het hoofd van Jeunen. Zijn kopbal werd geen bedreiging voor de doelman van La Louvière. Thes onderging de wet van de sterkste en verloor op het veld van dé titelfavoriet met uitstek.

Zaterdag volgt een thuiswedstrijd tegen Dessel Sport om de rug te rechten. Thes won al vijf thuiswedstrijden op rij en we hopen om die reeks verder te zetten. Er zal worden afgetrapt om 19:30 uur. Dessel telt momenteel één punt meer dan de Looienaars. Na Dessel volgt op zondag 24 september de verplaatsing naar Cappellen FC.