AA Gent U23 – Thes Sport: 1-0

Coach Annys begon met bijna dezelfde opstelling die dat vorig weekend won tegen RRC Hamoir. Vanaken stond na zijn schorsing opnieuw in de basis. Mele was het kind van de rekening. Jeunen kreeg na zijn hattrick het vertrouwen in de spits.

Thes begon gretig aan de wedstrijd. Toch was het AA Gent U23 dat in de vijfde minuut meteen scoorde. Het doelpunt werd terecht afgekeurd na een handsbal. De Looienaars kwamen goed weg. Thes antwoordde meteen met Jeunen die zijn voet net niet tegen een voorzet van Voca kon zetten.

Bij AA Gent U23 hadden ze het moeilijk met de druk van Thes. De bezoekers uit Tessenderlo waren dan ook de betere ploeg in het eerste kwartier van de wedstrijd. Na de studieronde kwam de thuisploeg iets beter in de wedstrijd. Dat vertaalde zich wel niet in uitgespeelde kansen.

Iets na het halfuur was Thes alweer gevaarlijk. Naqqadi kwam net te laat op een voorzet van Voca. Daarna was Naqqadi zelf de aangever op Symons. De bal wilde er voor Thes niet in. Even later gingen in Gent de hemelsluizen open. De wedstrijd werd met nog acht minuten te voetballen voor de rust even gestaakt door de hevige regenval.

In die resterende acht minuten staken beide ploegen hun neus nog één keer aan het venster. Voor Thes was dat Naqqadi die na een goede inspanning naast het doel schoot. AA Gent U23 was op de counter nadien gevaarlijk. Doelman Herbots moest voor de eerste keer zijn handschoenen gebruiken. Bij de rust stond het nog 0-0.

Thes begon furieus aan de tweede helft. Toch noteerden we het eerste grote gevaar aan de overkant. Een kopbal van AA Gent U23 ging naast. Thes kwam met een antwoord. Swinnen vond net geen medemaat op een prima doorsteekpas van kapitein Hulsmans. Voor de Gentse jonkies ging het even te snel.

De thuisploeg scoorde het openingsdoelpunt vanuit een zeer scherpe hoek. Met nog een dik kwartier te spelen, moest Thes achtervolgen. Een schot van Jeunen werd afgeblokt en ook de ingevallen Mehanovic vond de weg naar het doel jammer genoeg niet.

En zo begint Thes het seizoen zonder doelpunten en met een nederlaag. Veel tijd om te treuren is er niet, want zaterdag spelen de Looienaars hun volgende wedstrijd al. Dan komen de jonkies van Antwerp FC op bezoek. Die wedstrijd begint om 19:30 uur.