FRANCS BORAINS – THES: 2-1

Een onverdiend resultaat na een avond vol verrassingen.

Iets na aankomst besloot de lichtinstallatie om het te begeven. Na meer dan een uur zonder licht te hebben gezeten, werd de aftrap door de scheidsrechter verlaat naar 19.50 uur. Die aftrap zou pas iets voor 20.00 gegeven zijn.

Thes greep de thuisploeg vanaf minuut 1 bij de keel. Mede dankzij een goede Voca die op zijn linkerflank elke tegenstander liet zweten.

Pas in minuut 42 noteren we een eerste kans voor de thuisploeg. Een goed uitgespeelde counter leverde een doelpunt op. Gelukkig voor de Looienaars werd er gefloten voor buitenspel.

Net voor rust kon Thes nog één keer tegenprikken. Voca trof de doelman na een mooie aanval die begon op eigen helft.

In de tweede helft werden de ruimtes groter. Het begon ook steeds harder te regenen wat het veld een stuk zwaarder maakte.

Voor een tweede week op rij werd Bertaccini geblesseerd van het veld gehaald. Opnieuw was het zijn voet die hem parten speelde. Bertaccini werd gewisseld voor Glodi Mbayo die erg goed inviel. Hij was al meteen goed voor een knappe actie die nadien een vrije trap opleverde.

In het slotkwartier volgden dan eindelijk de doelpunten die al een hele tijd in de lucht hingen.

Op hoekschop werd de score door Thes geopend. M Vermijl haalde prachtig uit door de hoekschop in een tijd voorbij de doelman te trappen.

Het werden 7 dolle minuten want kort nadien kon Franc Borains de gelijkmaker scoren. 5 minuten later was het opnieuw prijs en zo ging Thes in nog geen 10 minuten van een voorsprong naar een achtstand.

De Looienaars verdienden meer maar blijven achter met 1 op 6 in 2023. Nu volgt een thuiswedstrijd tegen Zebra Elite om punten te sprokkelen.

KVV THES SPORT | SPORTLAAN, 3980 TESSENDERLO | INFO@THES-SPORT.BE