Het zit dit seizoen niet mee voor Thes Sport. Met de moeilijke verplaatsing naar het derde gerangschikte Club Luik moest T1 Patrick Witters opnieuw sleutelen aan zijn elftal. Toch speelde Thes Sport in een kolkend en uitverkocht Robert Waseige stadion in Rocourt een prachtige partij. Ref Sayoub kreeg een hoofdrol in enkele discutabele fases. Thes Sport, dat lange tijd uitzicht had op puntengewin, moest huiswaarts met een overdreven 3-1-nederlaag.

Hoe een wedstrijd kantelen kan. Thes Sport kwam verdiend op voorsprong, maar in twee dolle minuten konden de vurige Luikenaars het laken naar zich toe trekken. Het  had allemaal anders kunnen verlopen. De eerste twintig minuten waren voor de thuisploeg met dreiging langs kapitein Jonathan D’Ostilio. Thes Sport zonder het geschorste trio Battista (volgend seizoen naar Berg en Dal), Spruyt en Bertaccini gaf een eerste prikje na twintig minuten via een sterk spelende Nick Hulsmans. In de lappenmand bij Thes Sport liggen Sam Vanaken en Kenneth Kerckhofs. Kort voor de rust viel ook nog spits Yady Bangoura uit tegen zijn ex-club. Op tegenaanval na de eerste kans voor Thes volgde een mooie mogelijkheid voor D’Ostilio, maar doelman Valkenaers pareerde knap met een beenveeg. Op het halfuur verdiende Thes Sport de voorsprong. Een schitterend vluchtschot van Senne Ceulemans ging via de vingertoppen van Debaty tegen de dwarsligger.

Na de rust kwamen de Thesboys gretig uit de kleedkamers. Iets na een uur spelen haalde Stefani uit. Doelman Debaty bracht redding, werd gehinderd door een ploegmaat en Jeunen profiteerde om te scoren. Tot ieders verbazing werd het doelpunt afgekeurd op aangeven van de lijnrechter. Zes minuten later kon Laurens Vermijl zich doorzetten. Hij werd aangetikt in het strafschopgebied en opnieuw na aangeven van de lijnrechter legde ref Sayoub het leder op de stip. Ceulemans bleef koelbloedig en bracht zijn team verdiend op voorsprong.

Twee dolle Luikse minuten

Een tiental minuten later was daar plots sluipschutter Jérémy Perbet, die zorgde voor de gelijkmaker. De Thesdefensie was nog niet goed bekomen of Perbet met de assist naar D’Ostilio die heerlijk met een vlam overhoeks doelman Valkenaers kansloos liet. In twee dolle minuten moest Thes zijn voorsprong prijsgeven. Even later kreeg Luik nog een strafschop, na een vermeende fout van Valkenaers op Prud’Homme. Eerst bracht Valkenaers knap redding op de poging van Perbet. Gerechtigheid geschiedde dachten ze bij Thes Sport, maar op aangeven van de lijnrechter moest de strafschop worden hernomen. Zelfs de Luikse aanhang kon het niet geloven. Deze keer faalde Perbet niet en legde de overdreven eindstand vast.

Voelen ons bestolen

“Dit is om te balen”, stelde middenvelder Senne Ceulemans, die een sterke partij speelde. “Ik ben gefrustreerd. Op deze manier verliezen komt hard aan. Vooral omdat we goed voetbal brachten en in normale omstandigheden zeker recht hadden op een gelijkspel. Het doelpunt van Tim Jeunen mag nooit worden afgekeurd. Verschrikkelijke blunder van de leiding. En die strafschop hernemen was toch een belachelijke beslissing. Jammer, met een goede leiding verliezen we hier nooit.”

Drie thuiswedstrijden op rij

“We worden hier bestolen, maar op onze manier van voetballen moeten we voortbouwen”, vervolgt de huurling van KV Mechelen. “Woensdag komt La Louvière op bezoek. Tijd om al die tegenslagen te verwerken. We krijgen met drie thuiswedstrijden op rij de kans om weer te stijgen in de rangschikking. Zaterdag komt Mandel United over de vloer en de week later is er de derby tegen Patro Eisden. We blijven strijdvaardig.”

Bron: www.hln.be

Share: