Senne Brugmans nieuwe middenvelder bij Thes Sport

Door het blessureleed drong T1 Patrick Witters aan op versterking bij Thes Sport. Voorzitter Wendy De Wit en het bestuur willen verder bouwen op de ingeslagen weg om jonge talenten de kans te bieden om in Tessenderlo te ontbolsteren. Na het aanwerven van centrale verdediger Wout Coomans werd deze week verdedigende middenvelder Senne Brugmans binnengehaald. De lookalike van Kevin De Bruyne komt over van de beloften van STVV.

Thes Sport komt zaterdagavond in actie tegen Olympic Charleroi. Op de ‘6′ ligt Kenneth Kerckhofs opnieuw in de lappenmand en de kans is vrij groot dat sportieve baas Witters onmiddellijk de Truienaar aan de aftrap zal brengen.

“Of ik klaar ben voor mijn debuut? Een beetje zenuwachtig, maar het komt goed”, stelt de 20-jarige Brugmans uit Zepperen. “Het is allemaal heel snel gegaan. Na de oefenpartij tegen Pelt waar ik mocht opdraven had iedereen een positief gevoel. Mijn manager Claudio Musardo regelde de transfer. Ik krijg de kans bij Thes Sport om mij het komende anderhalf jaar te tonen.

 

STVV

“Waarom de overstap van STVV naar Thes Sport? Ik trok mijn eerste voetbalschoenen aan bij mijn dorpsclub Zepperen en speelde er tot bij de U9. Daar kwam STVV mij wegplukken. Ik kreeg een uitstekende opleiding bij de kanaries en speelde ook sterk bij de beloften. Het is echter zeer moeilijk om door te breken naar de grote jongens. Trainer Bernd Hollerbach koos voor Duitse versterking en dan weet je als jonge voetballer dat de droom om bij de A-kern te geraken nihil is. Gelukkig kon ik mij blijven concentreren op het voetbal, omdat mijn manager al het nodige deed om mij uitstekend te begeleiden. Toen ik mocht testen tegen Pelt wist ik onmiddellijk dat deze mooie club een ideale stap is om mijn carrière te lanceren. Ik werd ook meteen uitstekend opgevangen door de groep en de trainingen van coach Witters zijn van een hoog niveau. Voorzitter Wendy De Wit heeft de ambitie om volgend seizoen te mikken op promotie naar 1B. In dat verhaal wil ik belangrijk zijn voor de club.”

“Wat mijn kwaliteiten zijn? Als verdedigende middenvelder is het logisch dat ik sterk ben in de duels. Ik speel graag simpel en weet van mijzelf perfect wat ik kan en vooral niet moet doen.”

 

Kevin De Bruyne

“Of ik regelmatig vergeleken wordt met Kevin De Bruyne? Ja, vooral als de Rode Duivels een WK of EK spelen (lacht). Ik heb inderdaad wat looks van KDB, maar helaas niet zoveel talent en ook niet zijn salaris (lacht).”

 

Olympic Charleroi

“Wat we mogen verwachten van de topper bij Charleroi? Het zal bikkelen worden tegen Olympic. Ik heb begrepen dat Thes nog een rekening heeft open staan. Mijn debuut vieren met een overwinning in het zwarte land zou schitterend zijn”, besluit de student ergotherapie aan de PXL in Hasselt.

 

Bron: www.hln.be

Share: