Voor de winterstop had Thes Sport nood aan een overwinning om de voorbije woelige weken te kunnen wegspoelen. Met de komst van het tweede gerangschikte Dessel Sport geen sinecure. De buren met Limburgse coach Benny Lunenburg, beste vriend van T1 Patrick Witters, waren de betere ploeg in de eerste helft. Na de rust kwam Thes met een gedreven Yady Bangoura scherp uit de kleedkamers, maar het was krachtpatser Oleg Cheprassov, die de bezoekers de overwinning schonk.
Guido Gielen 12-12-21, 11:06
Tien minuten voor de rust viel Marnick Vermijl uit met een liesblessure. Drie minuten er voor had Tom Ghislain de gasten verdiend op voorsprong gebracht. Het moment voor aanvaller Yady Bangoura, een overgang naar Thes Sport met wisselend succes, om zijn kwaliteiten te tonen aan de staf. De centrumspits, die zijn beste periode beleefde bij FC Luik bedankte de coach met een prima prestatie. Na de rust scoorde hij de verdiende gelijkmaker, maar het team van voorzitter Wendy De Wit bleef achter met lege handen, door het prachtig doelpunt van Oleg Cheprassov.
“Dit is om te balen”, zei een zwaar ontgoochelde Bangoura richting kleedkamers. “In de eerste helft kwamen we weinig in het stuk voor. Het balbezit was duidelijk voor Dessel Sport en doelman Arno Valkenaers hield ons met enkele knappe reflexen in de wedstrijd. Tot we een vermijdbaar doelpunt slikten. Eigenlijk het verhaal van dit seizoen. Akkoord, we scoren moeilijk, maar we slikken enorm veel vermijdbare doelpunten.”
“Na de peptalk van de staf kwamen we gedreven uit de kleedkamers,” vervolgt de 25-jarige Guinees. “Nog voor het uur kon ik de bordjes in evenwicht brengen. Kort er voor knalde Adriano Bertaccini tegen de onderkant van de deklat en het leder viel op de doellijn. Het zit dit seizoen ook niet mee. Er is de lijst van blessures en vaak staat Dame Fortuna aan de overkant.”
“Toch hadden we recht op een gelijkspel tegen een sterk Dessel Sport. Onze bedoeling was om ze onder druk te blijven zetten, maar dan maakten we de fout om achteruit te kruipen. Opnieuw slikten we een vermijdbaar doelpunt. Onbegrijpelijk. Met een wrang gevoel gaan we de winterstop in. Al zijn de feestdagen welkom voor iedereen om de batterijen weer op te laden”, besluit Bangoura uit Luik.
bron: hbvl.be
Share: