THES Sport speelt gelijk tegen KSK Heist

Bij de aftrap was er de huldiging voor ex-spelers Jo Christiaens en doelman Bernd Brughmans. Ook de gestopte kinesist Danny Theunis kreeg een fles champagne. Het is een ongeschreven voetbalwet. Als je zelf de kansen niet afmaakt, dan scoort de tegenstander. Dat overkwam Thes Sport thuis tegen KSK Heist. Organisatorisch klopte het plan van T1 Patrick Witters en zijn staf. De thuisploeg gaf praktisch niks weg en leek af te stevenen op een nipte overwinning. In de slotfase liet het duo Adriano Bertaccini en Martijn Stefani een reuzekans liggen. In blessuretijd werd een hoekschop weggegeven en daaruit zorgde Jawad Absisan voor de gelijkmaker. Een domper van formaat voor Thes Sport dat de zege zeker verdiende.

 

“Dit is moeilijk te vatten”, gaf een aangeslagen T1 Patrick Witters aan. “Heist had de beste aanval van de reeks en ik vroeg de groep om uit te pakken met een stevige organisatie. Iedereen voerde zijn taak perfect uit en we gaven praktisch niks weg. Kregen ook de beste kansen en hadden altijd de match moeten beslissen in de laatste tien minuten. Hier zal ik een paar nachten slecht van slapen, want hier smijten we twee punten in de vuilbak”, besluit Witters.

Dubbele tegenslag voor Kenneth Kerckhofs

Helemaal in zak en as zat verdedigende middenvelder Kenneth Kerckhofs. “Voor dit puntenverlies is het moeilijk om een rechtstreekse verklaring te vinden. Het eerste halfuur hadden we het meeste balbezit en kregen enkele halve kansjes. We missen enkele sterkhouders met Marnick Vermijl, Tim Jeunen en Yady Bangoura, maar onze trainer had het tactisch allemaal prima onder controle. De organisatie stond op punt. We gaven niks weg. Alleen na een halfuur kon Bamona uitpakken met een knappe individuele actie en dito schot. Doelman Arno Valkenaers had een knappe parade in huis. In de slotfase van de eerste helft kwamen we sterk opzetten. Eerst werd een poging van Battista van de lijn gekeerd. Op slag van rust  kwam de verdiende voorsprong. Battista kon uithalen. Het leer bleef hangen en Sam Vanaken trof raak.”

“Na de rust viel plots het doelpunt uit de lucht voor Heist,” vervolgt de 28-jarige Kerckhofs. “Onze verdediging miskeek zich op een lange bal en Benhamou kon profiteren. We waren niet aangeslagen en vier minuten later stonden we terug op voorsprong, na een knappe persoonlijke actie van Adriano Bertaccini.”

Nieuwe blessure

“In de 65ste minuut sloeg het noodlot toe. Ik voelde een scheut in de achterkant van mijn dij. Het was onmogelijk om verder te spelen. Ik moest eerst twee weken aan de kant blijven door een klein scheurtje in mijn dij. Ik was blij dat ik vanavond terug voluit kon gaan. Of ik bezig was aan een sterke partij? Eigenlijk wel, beaamde Kerckhofs.”

Vermijdbare gelijkmaker in blessuretijd

“Ik zit dus met een dubbel gevoel. Enerzijds, was ik blij weer voluit te kunnen gaan. Anderzijds, opnieuw een blessure en ik verwacht enkele weken out te zijn. In de slotfase van de wedstrijd kregen we twee torenhoge kansen. Eerst knalde Bertaccini, na een knappe assist van Hulsmans, rakelings naast. In de slotminuut na een assist van Bertaccini kon Stefani zich knap vrijkappen en alleen voor doel vloog zijn knal voorlangs.  Het ergste van alles was die vermijdbare gelijkmaker in blessuretijd. Er werd een hoekschop weggegeven. In een bos van spelers bleef de bal hangen en met een dosis geluk kon Absisan op een diefje de gelijkmaker scoren. Dit is balen, want we konden in het klassement een gouden zaak doen. Iedereen is zwaar aangeslagen, maar we moeten de knop snel omdraaien en de focus leggen naar de komende partij bij Visé”, besluit Gelenaar Kerckhofs.

Bron: https://www.hln.be/sport-in-de-buurt/kenneth-kerckhofs-thes-sport-in-blessuretijd-geven-we-onbegrijpelijk-zege-uit-handen-tegen-ksk-heist~a3c8915b/

Share: