“Na trainerswissel zal Mandel United gevaarlijk uit de hoek komen”

In het Luikse Visé won Thes Sport verdiend. Opmerkelijk was de prestatie van centrale verdediger Frederik Spruyt (26), die bij zijn eerste basisplaats een secure partij liet optekenen. Zaterdagavond moeten de mannen van T1 Patrick Witters opnieuw op verplaatsing. Met Mandel United wacht de rode lantaarn. Op papier een gemakkelijk brokje, maar Frederik Spruyt wil zijn ploegmaats scherp houden.
Guido Gielen 17-11-21, 20:25
“De grootste fout die we kunnen maken is Mandel United onderschatten”, valt Bilzenaar Spruyt meteen met de deur in huis. “Ze staan wel met de rode lantaarn in handen, maar er zijn meerdere factoren om die gasten zeker niet te onderschatten. Ze kregen in een rechtstreeks degradatieduel een pak rammel bij FC Knokke. Met 5 op 27 zijn dat erbarmelijke cijfers en dan weet je dat er koppen rollen. De eerste is altijd die van de trainer. De Lichterveldenaar Rudi Verkempinck werd ontslagen. Voorlopig zal zijn assistent Jordi Lemiengre het team overnemen. United zal extra gemotiveerd aan de aftrap verschijnen en afwachten of de trainerswissel bij hun kan zorgen voor het nodige schokeffect. Bovendien plooit elk team uit onze reeks zich dubbel als ze tegen Thes Sport moeten spelen.”
Knappe derde plaats
“We lieten dit seizoen enkele keren pijnlijke steken vallen”, vervolgt vastgoedmakelaar Spruyt. “In Visé speelden we verstandig voetbal en sloegen toe op de juiste momenten. Dodelijk efficiënt zijn is een belangrijk onderdeel in het voetbal en daarvoor is er kwaliteit nodig in het team. Bij de Luikenaars bewezen we dat we kunnen terugvallen op een stevige organisatie en koelbloedig bij de afwerking. We staan op een knappe derde plaats. Ook al zal Mandel United geen varkentje zijn om snel te wassen, toch moeten die drie punten mee naar Tessenderlo.”
100% fit
“Ik was ook zeer tevreden over mijn optreden in Visé. Na enkele invalbeurten leek het de staf een goede mogelijkheid om met mij in de basis te starten. Niet evident, want Simon Bammens en Jasper Braeken doen het uitstekend. Gelukkig kan Simon Bammens ook in de spits spelen en zo kreeg ik centraal achterin mijn kans. Vorig jaar thuis tegen Deinze op 10 oktober sloeg het noodlot toe. Binnenste meniscus van de rechterknie gescheurd. Een lange revalidatie, die gelukkig op schema verliep. Toch was het mentaal zwaar om terug te keren. Bij mijn eerste invalbeurten moest ik over de drempel heen om weer scherpe duels te durven uitvoeren. Dat is allemaal achter de rug en ik voel mij weer 100% fit”, besluit Spruyt bezig aan zijn vijfde jaar bij Thes Sport.
Share: