THES boekt moeizame overwinning tegen St-Eloois

THES boekte zaterdagavond een moeizame zege tegen St-Eloois Winkel. Stefani had de thuisploeg voor rust verdiend op voorsprong gezet, maar in een povere tweede helft bleef het bibberen tot het einde. Uiteindelijk trok invaller Jeunen zijn ploeg over de streep met zijn tweede baltoets: 2-0.
De thuisploeg nam de wedstrijd onder toeziend oog van 2000 supporters in handen, maar grote kansen leverde dat aanvankelijk niet op. Stefani knalde al snel een voorzet van Hulsmans meters over, bij een corner ging Vanaken net onder de bal door. Halfweg de eerste helft was er een heet standje voor het bezoekend doel, maar de bal werd twee keer van de lijn gekeerd. Dat was slechts uitstel van executie, want niet veel later schermde (een bleke) Bangoura de bal goed af en stuurde hij de doorlopende Stefani perfect het straatje in. De middenvelder krulde de 1-0 beheerst in doel. Meer dan een flauwe kopbal kon St-Eloois er voor rust niet tegenover zetten.
“We speelden een heel sterke eerste helft, maar we lieten het na om een extra goaltje te maken”, zei trainer Patrick Witters. “Na rust hadden we verwacht dat St-Eloois op zoek zou gaan naar de gelijkmaker, maar ze bleven nog heel lang in hun egelstelling wachten op een foutje van ons.
Invallen en scoren
Dan vergat Witters wel de vroege reuzekans voor Beyens, die al na twee minuten alleen voor doel verscheen, maar onbesuisd op doelman Valkenaers knalde. THES kwam heel goed weg. Wat volgde was een saaie, trage tweede helft waarin St-Eloois beter in de wedstrijd kwam en af en toe kon dreigen. Bij de thuisploeg ontbrak het aan ideeën. Pas halfweg schudde Stefani het publiek wakker met een knap vluchtschot dat door Kudimbana met moeite over de lat getikt werd. Uiteindelijk zorgde invaller Tim Jeunen voor de verlossing. Battista kopte een corner van ver richting doel, de vrijstaande Jeunen nam de bezoekende doelman te grazen met een simpele deviatie: 2-0.
“Het is natuurlijk altijd leuk om in te vallen en te scoren”, zegt Jeunen, die op de bank begon omdat hij niet helemaal fit was . “Ik stond toevallig op de juiste plaats en moest maar binnentikken. We speelden een overtuigende eerste helft, na rust was het inderdaad slordiger en creëerden we te weinig. Maar aan de overwinning valt niks af te dingen.”
Bron: hbvl.be
Share: