Na de zwakke prestatie in Knokke waren ze bij Thes Sport gretig om de rug te rechten met de komst van medeleider Francs Borains. Het werd een spektakelstuk met twee ploegen die resoluut met open vizier kozen voor knap aanvallend voetbal. Held van de avond werd de Italo-Belg Adriano Bertaccini. Hij had een voet in elke goal en zorgde met een wereldgoal voor het beslissende doelpunt (4-3).

“Dit was een avond om van te smullen. Ongetwijfeld de beste wedstrijd dit seizoen van Thes Sport”, viel de snelle pocketspits met de deur in huis. “We moesten iets rechtzetten en als je dat kan op deze manier is dat toch schitterend. Van bij het eerste fluitsignaal werd het een boeiende, hoogstaande partij. Twee teams die voluit gingen voor de drie punten.”

Een voet in elke goal

“Halverwege de eerste helft kwamen we verdiend op voorsprong”, weet Karolinger Bertaccini. “Op aangeven van mij kon Yady Bangoura scoren. Borains staat niet zo maar mee bovenin. De Henegouwers hebben een sterk team. Komende woensdag spelen ze voor de Beker van België thuis tegen Beerschot. Het zou mij niet verwonderen moesten ze stunten. Bij Borains hebben ze enkele kleppers zoals Habbas en die zorgde voor de gelijkmaker. In de slotfase kregen we een strafschop tegen en in twee tijden kon Crolet toeslaan. Gelukkig bracht ik op slag van rust de bordjes weer in evenwicht, zodat we met een goed gevoel de kleedkamers konden opzoeken.”

“Na de rust werden wij de betere ploeg,” vervolgt Bertaccini, die tijdens de week in Tessenderlo verblijft en in het weekend tot rust komt bij de familie in Charleroi. “Toch kon Habbas opnieuw Borains op voorsprong brengen. We waren niet aangeslagen en ik kon een knappe actie opzetten. Ik werd gevloerd in het strafschopgebied en Marco Battista zorgde vanop de stip voor de verdiende gelijkmaker. Mijn moment van de avond kwam vier minuten voor tijd.”

Wereldgoal

“Ik gleed voorbij twee verdedigers en fusilleerde vanop twintig meter doelman Vandermeulen”, vertelt een glunderende Bertaccini. “Ja, een wereldgoal (lacht). Mijn beste prestatie bij Thes Sport en het was nodig, want ik hoorde soms wat kritiek over mijn prestaties. Ik ben een harde werker, maar weet ook dat ik meer doelpunten moet maken of assists leveren. Tegen Borains was ik extra gemotiveerd, want het zijn jongens uit mijn streek en ik ken er meerdere spelers.”

Dender

“Hopelijk kunnen we deze knappe prestatie doortrekken met de lastige verplaatsing naar Dender. Opnieuw een moeilijke opdracht, maar in eerste nationale zijn er geen gemakkelijke wedstrijden. Dender staat met twee punten minder en is een sterke ploeg. Toch hebben we bewezen over veel kwaliteiten te beschikken. Ook aanvallend begint het beter te draaien. Samen met Yady Bangoura vorm ik een complementair duo. Er was een aanpassingsperiode nodig, maar in het algemeen is Thes Sport aan het groeien naar hun beste vorm en dan kunnen we van iedereen winnen”, besluit de 21-jarige Bertaccini.

 

Bron: https://www.hln.be/sport-in-de-buurt/adriano-bertaccini-thes-sport-knappe-zege-in-topper-tegen-francs-borains~a72c2083e/

Share: