THES SPORT – RUPEL-BOOM ZATERDAG 19.30U

“Top vier haalbaar voor THES”
De top vier. Dat is het doel van Patrick Witters. “Dat lijkt me haalbaar ook”, aldus de THES-trainer. Vijf vragen voor de competitie-opener tegen Rupel-Boom.
1. Hoe heb je de coronaperiode doorgebracht?
Patrick Witters: “Tijdens de lockdown kregen de jongens allemaal een individueel programma dat ze in de mate van het mogelijke afwerkten. Acht maanden gewoon lopen is lang, he. Vanaf half april hebben we dan zes weken getraind, kwestie van weer voetballer te worden. Het was geen makkelijke periode en het was voor iedereen veel te lang, maar we hebben geprobeerd om er creatief mee om te gaan.”
2. Hoe is de voorbereiding verlopen?
“Positief. Het was vooral een leerrijke periode, waarin we veel dingen hebben kunnen uitproberen. Neem bijvoorbeeld die zware 2-6-bekernederlaag tegen Lierse. Dat was verdiend, maar anderzijds moeten we daarvan zeker ook de positieve dingen onthouden. We hebben een bepaald idee van hoe we willen voetballen, namelijk met dominant, attractief en aanvallend voetbal. We hebben op dat vlak mooie dingen laten zien, dus dat geeft me zeker veel vertrouwen met het oog op de competitie.”
3. Hoe schat je de tegenstanders in?
“Er zijn twee ploegen die ik zeker tip als titelkandidaten en dat zijn Luik en Dender, twee ploegen die ook de ambitie hebben om de stap naar 1B te zetten. Het zijn profclubs met een goed uitgebalanceerde en brede kern. Dat laatste is zeker belangrijk als je tot het einde wil meedoen voor de prijzen.”
4. Wat is jouw ambitie?
“De linkerkolom is een gezonde ambitie, maar ik zou graag in de top vier eindigen. Dat lijkt me ook haalbaar met de kwaliteiten die we hebben. De jonge Senne Ceulemans heeft zich al getoond als een meerwaarde en ook met de prestaties van Bertaccini ben ik heel tevreden. En dan is er in extremis Bangoura nog bijgekomen, een spits die veel kan betekenen voor ons. We hebben wel niet de breedste kern, maar tegelijk geloof ik wel enorm in iedere speler die in mijn kern zit. Hopelijk kunnen we de jongeren dit seizoen ook naar een hoger niveau tillen.”
5. Wat verwacht je van dit weekend?
“Rupel-Boom is een leuke ploeg met veel voetballend vermogen. Net als THES is het een ploeg die wil voetballen. Ik verwacht wel een nerveus matchbegin, want het is al van 17 oktober geleden dat we nog een competitiematch gespeeld hebben. Ik voel wel aan de jongens dat ze hongerig zijn om meteen voor die overwinning te gaan. Al is Rupel-Boom niet te onderschatten.”
THES: Witters beschikt over een fitte kern.
De kern: Valkenaers, Schevenels, Vanaken, M. Vermijl, Bammens, Braeken, Spruyt, Hulsmans, Battista, Jeunen, Stefani, B. Schodts, G. Schodts, Kerckhofs, Ceulemans, L. Vermijl, Bertaccini, Bangoura. (kj)
Bron: hbvl.be
Share: