Onze coach aan het woord

Zaterdagmorgen om 10u gaf T1 Patrick Witters het sein om te starten aan het tweede luik van de voorbereiding richting competitiestart over acht weken. Er viel heel wat nieuws te rapen. Frederik Spruyt en Kenneth Kerckhofs net terug van vakantie sluiten na hun coronatest zondag aan. Ook tekende een nieuwe spits met Adriano Bertaccini (20) een contract in Tessenderlo en was meteen te bewonderen op training. Een andere spits Kyan Vaesen keert weldra terug op uitleenbasis van Westerlo. Patrick Witters (41) net terug van vakantie in Spanje is een tevreden coach.
“We hadden nog nood aan versterking en ik ben blij dat onze voorzitter Wendy De Wit en zijn bestuur dat trachten snel in orde te brengen”, steekt Witters van wal. “In het eerste deel van de voorbereiding speelden we twee oefenwedstrijden zonder een “wauw” gevoel. Logisch ook, want ik liet veel jeugdspelers opdraven.”
“Het is de bedoeling om stap voor stap de richting te kiezen van verjonging”, gaat Witters voort. “Vorig jaar namen we afscheid van Jo Christiaens. Dit seizoen deden we dat met Giel Deferm. We hebben nog steeds de nodige ervaring in het team, maar veel jongens worden een dagje ouder en het is dan ook de bedoeling om stelselmatig te verjongen.”
“De club wil op de transfermarkt uitpakken met jong Belgisch talent”, weet Witters uit Oostham. “Het is een goede zaak dat doelman Arno Valkenaers terugkeert van KV Mechelen op huurbasis. Weldra zal waarschijnlijk ook spits Kyan Vaesen terugkeren van Westerlo. Verder ben ik blij met de komst van Adriano Bertaccini. Een klasbak met een RC Genk verleden. Vorig seizoen was hij aan de slag bij SC Austria Lustenau. Een extra centrumspits was nodig om in het aanvallende compartiment te zorgen voor de nodige concurrentie en scorend vermogen. Verder zal er zo snel mogelijk nog een aanvallende middenvelder bijkomen als vervanger van Giel Deferm. Ook konden enkele jongeren mij in de voorbije zes weken bekoren. Zo komen Jorrit Ponet en Gilles Schodts bij de A-kern. Twee jonge talenten uit de eigen academy met groeipotentieel.
“Ik kan opnieuw werken met een groep die beschikt over voldoende kwaliteiten om bij de top aan te leunen. Ik heb natuurlijk nog geen zicht of we kunnen meedingen voor de prijzen. Enkele clubs haalden flink uit op de transfermarkt met FC Luik en Mandel United. Ook Knokke is terug in onze reeks en de kustploeg is altijd een te duchten tegenstander. Patro Eisden kan ik momenteel nog niet goed inschatten, maar ik verwacht wel dat Stijn Stijnen bij de Maaslanders iets zal neerzetten. We moeten trachten zoals vorig seizoen om sterk uit de startblokken te schieten. Een goede start is goud waard. Verder is het afwachten hoe de nieuwe jongens zich zullen integreren, dat kan ik nog niet inschatten. Daarom zijn er oefenwedstrijden. Komende woensdag spelen we tegen ASV Geel. Een zaak is duidelijk. Dit Thes Sport is en blijft een sterk team dat elke ploeg in de reeks pijn kan doen”, besluit de T1.
BRON: hbvl.be
Share: