De verre verplaatsing naar Izegem werd een leuke dag. Om 13u vertrokken we richting Lokeren om daar te eten voorafgegaan door een prachtig uitgestippelde wandeling. Ook KV Kortrijk kwam daar eten en ook zij hebben gewonnen. Van daaruit was het nog een uurtje rijden naar Izegem waar we een uur voor de match aankwamen. Omkleden en dan opwarmen want er moest om 18u ook nog gevoetbald worden.
Het was Mandel dat het best begon aan de wedstrijd want in de 7’ had Arno een goede redding in huis op een schot van dichtbij. Drie minuten later moest hij nog eens plat gaan op een schot van Dhondt. Vanaf dan was het alles THES wat de klok sloeg tegen een ploeg die helemaal inzakte om THES op te vangen. In de 17’ trapt Tim een hoekschop tot bij Batti die de bal magistraal op de slof neemt. De bal wordt nog net voor de doelman beroerd door Simon B waardoor THES 0-1 voorkomt. In de 29’ was het bijna 0-2 maar Kyan kopt een voorzet van Tim van dichtbij in de handen van de doelman. In de 33’ krijgt Mandel een hoekschop en Lorthiois kopt aan de eerste paal binnen 1-1. In de 35’ trapt Tim een vrije trap via de muur in hoekschop en op slag van rust loopt Kyan op counter vanop eigen helft richting doel maar wordt getorpedeerd door Oumedjeber die terecht rood krijgt.
THES gaat volop voor de overwinning met net na rust al een voorzet van Nick die bijna binnenvalt en een schot van Tim net naast. Op het uur een voorzet van Simon B en de kopbal van Kyan wordt door Laleman over het doel getikt. Eén minuut later is het dan toch raak. Op een voorzet van Simon B klimt Laurens(die 3 minuten op het veld stond) boven iedereen uit en kopt de bal magistraal in de winkelhaak 1-2. In de 63’ is de match gespeeld. Batti bereikt Tim met een prachtige crossbal. Deze neemt de bal aan en trapt hem in volley in de verste hoek 1-3. In de 73’ is er nog een schot van Martijn van buiten de backlijn maar de doelman weert het schot af. Mandel probeert nog maar heeft al lang ingezien dat het tevergeefs is. Een vrije trap van Batti wordt nog door de doelman in hoekschop geweerd en een schot van Simon R belandt in de handen van de doelman.
Mooie overwinning en nu snel afdrogen ,de bus in en naar huis. De terugrit duurde precies minder lang nu!
Ploeg: Valkenaers Arno,Vermijl Marnick,Jeunen Tim(85’ Reykers Simon),Kerckhofs Kenneth,Stefani Martijn,Vaesen Kyan(89’ Warre Bollen),Battista Marco,Hulsmans Nick,Vanaken Sam,Deferm Giel(57’ Vermijl Laurens),Bammens Simon
NG: Daniels Glenn,Exelmans Tristan,Ponet Jorrit,Gielen Nolle
Gele kaart: Kenneth Kerckhofs
Share: