Beker: THES SPORT A VS MENEN: 3-0

De eerste grote test was een match voor de Beker van België thuis tegen Menen.(2e amateur). THES slaagde met brio met 1 negatief punt nl. de vele niet verzilverde doelkansen. Een monsterscore was hier meer op zijn plaats geweest.

In de 4’ was er al een mooie aanval via Martijn en Batti maar Tim kon niet afwerken aan de 2e paal. Op het kwartier een hoekschop van Tim die door Laurens aan de 2e paal voorlangs wordt gekopt. THES drukt Menen helemaal weg en een diepe bal van Batti op Laurens wordt door de doelman gered. In de 21’ is het dan toch raak wanneer Batti een hoekschop op het hoofd schildert van Tim die van dichtbij binnenkopt 1-0. Enkele minuten later een hoekschop van Tim op het hoofd van Marnick maar de beresterke doelman staat weer pal. Ook Sam kopt nog eens over het doel tot het moment van Batti en Nick eraan komt. Dat zij elkaar goed verstaan bewijst de hoekschop van Batti op het hoofd van Nick die staalhard binnenkopt 2-0. Op het halfuur kopt Tim een vrije trap van Batti van dichtbij over. Enkele minuten later weer een kans voor THES wanneer Sam met een lange bal Kyan voor doel brengt maar deze besluit op de doelman. De kansen blijven zich opstapelen want na een mooie actie van Laurens komt de bal bij Kyan maar de doelman heeft weer een geweldige redding in huis. Het wordt ééntonig maar een kopbal van Marnick op voorzet van Batti wordt weer geweerd door de doelman. In de 37’ is er het eerste gevaar van Menen maar Sam gooit zich als een kamikaze piloot voor de bal zodat Arno zijn nieuwe handschoenen nog niet kan gebruiken. THES krijgt voor de rust nog kansen via Tim maar de doelman…


Een wervelend THES was geen maat voor Menen en vlak na rust was THES weer gevaarlijk via Tim. In de 52’ besluit Kyan op een diepe bal van Tim net naast. Eén minuut later een counter van THES uit het boekje. Na enkele balwisselingen aan hoog tempo kwam de bal bij Nick die de flank afging en Laurens de 3-0 op een schoteltje aanbood. THES blijft kansen krijgen en na een dribbel van Batti kan Laurens de aflegger net niet afwerken. In de 61’ weer een mooie aanval via Martijn en Nick maar Tim kon met een magistrale omhaal de bal niet in het doel krijgen. Tim krijgt nog een mooie kans maar de 3-0 blijft op het bord.


Een monsterscore was hier meer op zijn plaats geweest maar THES leverde hier toch een mooie prestatie . Zelfs de 12e man hoorden we terug zingen. Het gaat weer de goede richting uit!
Ploeg: Arno Valkenaers ,Marnick Vermijl, Tim Jeunen, Kenneth Kerckhofs(75’ Simon Reykers), Martijn Stefani(70’ Giel Deferm), Kyan Vaesen, Laurens Vermijl, Marco Battista,Nick Hulsmans,Sam Vanaken,Jasper Braeken(75’ Simon Bammens),
N.G. Marten Schevenels

Share: