Vier prangende vragen voor de start van de competitie

  • 30 augustus 2019
  • Pers
  • 0
  • 1101 Views

Thes sport

Coach Bart Vanhoudt (foto): “Onze voorbereiding was er een met hoogtes en laagtes. We begonnen met ruime overwinningen zonder tegendoelpunten, daarna waren er enkele mindere matchen zoals tegen Wijgmaal. De laatste tegen Hasselt was dan weer beter. Je ziet dat de jongens naar matchen met inzet snakken. Ik ben ook heel tevreden dat we onze voorbereiding met een fitte kern kunnen afronden. Met uitzondering van Hulsmans, maar zijn blessure liep hij niet op met voetballen.”

v“Ik heb het er met de voorzitter nog over gehad dat de reeks gevoelig sterker is dan vorig seizoen, want vooral de profploegen hebben zich gevoelig versterkt en komen met hoge ambities aan de competitiestart. In feite strijd je met ongelijke wapens, want hun budget is drie keer zo groot als dat van ons. Vorig jaar konden we hen verrassen, maar ondertussen kennen zij ons ook.”

“Met Moutawakil en Oris verloren we twee belangrijke pionnen en dat veeg je niet zomaar uit. Aziz was heel belangrijk op ons middenveld en iedereen wil een spits die 21 doelpunten maakt. Hopelijk kunnen hun vervangers die leemte opvullen, maar dat zullen we pas zien in de competitie. Het is alvast geen cadeau om Aziz en Oris op te volgen, maar ik geloof in mijn jongens.”

x“Dessel is de ploeg in vorm, he. In de beker bogen ze tegen RWDM een 0-2-achterstand om in een 4-2-overwinning en klopten ze in de volgende ronde Virton. Zij komen dus straks als favoriet aan de aftrap. Maar wij gaan er uiteraard alles aan doen om onze sterke thuisreputatie te bevestigen.” (kj)

Share: