Bijna één jaar geleden startte het avontuur van Benigno met zijn deelname aan de Real Madrid Clinics @ THES Sport. Uit de 60 deelnemers werd hij verkozen om deel te nemen aan de Benelux finale in Winterswijk. Wat stond er op het spel… een voetbalstage in Madrid bij de ‘Koninklijke’.

Uit 90 kinderen (geselecteerd op alle Benelux Clinics) werden uiteindelijk 4 jongeren geselecteerd om een stuk van hun droom te realiseren. De namen werden afgeroepen en eén voor één kwamen ze naar voor. En toen als laatste geselecteerde......Benigno de Mol (K.V.V. THES Sport). Samen met Fabian, Kiano, Sami (spelers van Vitesse, Roda JC en Cercle Brugge)  vertrok Benigno afgelopen weekend naar Madrid.

De aankomst in Madrid voelde fantastisch aan! Als echte profs werden de spelers opgehaald met een super-de-luxe bus. Bij aankomst in het hotel lag een uitgaanstenue van Real Madrid klaar voor alle voetballers.

De volgende ochtend werden de spelers met hun ouders vervoerd naar het legendarische ‘Santiago Bernabéu’, de thuishaven van Real Madrid. De training werd voorbereid in de kleedkamers van het eerste elftal. Zoals bij de ‘galactico’s’ lag de wedstrijdkledij (met nummer en naam) klaar voor de vestiairekastjes. De spelers kregen ook nieuwe voetbalschoenen van Adidas. Wanneer alle voetballers klaarstonden in de spelerstunnel, gingen de lichten in het stadion aan en begon het Spaanse Real Madrid lied te spelen, de adrenaline stroomde door de tengere lichamen van de speler… De training werd afgesloten met een wedstrijd waarin Benigno wist te scoren (een doelpunt maken in Santiago Bernabéu…!)

De tweede dag werd er getraind op het jeugdcomplex van Real Madrid ‘Valdeberas’. Alvorens te starten aan de training kregen de spelers een rondleiding in het jeugdcomplex. Na de rondleiding startte de training met de klassieke ingrediënten voor een supertraining. De training werd opnieuw afgesloten met een wedstrijd waarin Benigno kon overtuigen met 3 doelpunten.

Op het einde van de stage werd Benigno gefeliciteerd voor zijn afgelegde parcours en zijn geslaagd verblijf in Madrid.

Benigno werd eerder op het seizoen 2016/2017 al opgemerkt door Lierse S.K. en zal tijdens het seizoen 2017/2018 aantreden in de geel/zwarte kleuren. K.V.V. THES Sport wenst hem heel veel succes toe bij zijn nieuwe club.

Ook dit jaar zullen de Real Madrid Clinics terug aanwezig zijn @ THES Sport van 24 t.e.m. 28 juli 2017. Inschrijvingen zijn nog steeds mogelijk via www.frmclinics.com