Met het behalen van het 3-sterren kwaliteitslabel voor haar jeugdopleiding doet K.V.V. THES Sport er alles aan om zich als club verder te profileren als een opleidingsclub voor jonge talenten. De individuele speler staat bij THES Sport centraal, hun individuele kwaliteiten verbeteren is het streefdoel. Daarbij probeert de club door de resultaten heen te kijken en steeds te focussen op de sterke punten van elke speler, maar ook op zijn werkpunten.

De club wil dat de volledige technische staf van deze visie doordrenkt geraakt. Dit is een werk van lange adem en daarom worden ook de trainers wekelijks hieraan herinnerd. Om dit nog wat kracht bij te zetten, organiseerde THES Sport op 25 november in samenwerking met de Voetbalfederatie Vlaanderen een FormaFoot. Via dit forum krijgen de trainers een bijscholing over een bepaald thema, deze keer over het zonevoetbal. De bijscholing ‘zonevoetbal is meer dan verdedigen’ werd gegeven door de provinciaal coördinator Frans Meeuwens en mag een succes genoemd worden. Een 15-tal trainers (vooral werkzaam bij THES Sport) waren aanwezig om zich te verruimen in het zonevoetbal.

Het werd een boeiende en leerrijke avond tijdens dewelke de trainers in discussie konden gaan, maar ook hun ervaringen konden uitwisselen. De conclusie van de avond (Trainers moeten NIET de bal coachen, zij moeten WEL linies coachen) was een sterke boodschap en werd door iedereen opgepikt. K.V.V. THES Sport zal in de toekomst verder inzetten op opleiding en dergelijke initiatieven ondernemen.