Het begint zo stilaan een traditie te worden; in januari zakken tal van G-voetballers af naar de sporthal 't Vlietje in Ham voor het jaarlijkse G-Futsaltornooi dat door het G-team van THES Sport wordt georganiseerd.
Niettegenstaande de respons van de omliggende G-clubs iets minder was dan de andere jaren, was de beleving zeker niet minder.

Vanaf 12.30hr startte de eerste wedstrijden en hing er een speciale sfeer in de sporthal. Het plezier en de beleving bij de kinderen was fenomenaal. Zelfs bij een achterstand van 4-0 werd een eerste doelpunt gevierd als een overwinning. De pure sportbeleving, geen nonsens, geen onverschilligheid t.o.v. sommige ploeggenoten of tegenstanders, dat is G-voetbal. Genieten van elk moment van de dag, zowel op als naast het veld met de vrienden van de eigen ploeg en de andere partij, daarvoor doen de G-sjotters het.
Westerlo, OG Vorselaar, ESJ Alken, Lommel United, Zutendaal VV en THES Sport waren aanwezig. Bij vlagen werden er schitterende acties en combinaties op de vloer gelegd die het talrijk opgekomen publiek regelmatig met verstomming deden staan.
Het was weer een topdag voor het G-voetbal in de regio die enkel mogelijk gemaakt kan worden dankzij de talrijke steun van vrijwilligers, sympathisanten en toeschouwers. Onze vedetten hebben het weer schitterend gedaan. Hou uw agenda in de gaten want volgend seizoen zal het G-team van THES Sport een jubileumeditie (vijfde editie) organiseren.

Foto's kan je hier terugvinden.